Derfor skal du lytte til dit hjerte

Har du lagt mærke til, hvordan dine venner, medierne eller sågar din chef er begyndt at tale mere om, at vi skal “mærke efter” og “lytte til hjertet”?

Det at følge sit hjerte er blevet det nye sort! Men hvad betyder det egentlig at følge sit hjerte, og hvordan gør man det i praksis?

<3

<3

Fra hjerne til hjerte

Hvad gør du, når du skal træffe store beslutninger i dit liv? Eller små for den sags skyld. Laver du en plus- og minusliste på et stykke papir, eller kalkulerer du hurtigt fordele og ulemper i hovedet? Hvis dette er tilfældet, ligner du nok de fleste.

I norden har vi tradition for at træffe beslutninger med hjernen frem for at lytte til vores hjerte, og vi analyserer os for det meste frem til de ’rigtige’ beslutninger ved hjælp af logiske og rationelle tænkemåder. Men du kan vinde meget ved at koble hovedet fra og flytte fokus 30 – 40 cm længere ned i kroppen. Her har du verdens bedste navigationssystem siddende midt i brystet: Dit hjerte.

<3

Indeni har du al den visdom, du har brug for, til at navigere i verden, så du træffer de rigtige valg for dig i dit liv.

Det eneste, du skal gøre, er at lære at lytte til dit hjerte – og dernæst finde modet til at bringe visdommen i spil.

<3

<3

Hvad betyder det at leve fra hjertet?

Når du lever fra hjertet, betyder det først og fremmest, at du lytter til dine følelser og anerkender vigtigheden af dem i stedet for at skubbe dem væk. Det betyder også, at du lader dine følelser guide vejen i dine handlinger og beslutninger i dit liv, frem for at lade fornuften og den rationelle tænkning råde alene, hvilket du sandsynligvis er opdraget til, hvis du er opvokset i norden.

Hvis du f.eks. i lang tid har følt dig utilfreds og modløs på dit arbejde, men du objektivt vurderer, at dit arbejde på papiret er et spændende job med en god løn, kan det være svært at beslutte sig for at bryde op. Mange af os vil vælge at lade fornuften styre og blive i jobbet et godt stykke tid, fordi det er mest ”fornuftigt”. Problemet er bare, at det slider på os, hvis vi ikke lytter rigtigt til os selv og anerkender vigtigheden af, hvad vores indre visdom fortæller os.

<3

Når du ikke lytter til dit hjerte eller træffer beslutninger, der strider imod det, du føler inderst inde, kommer du til at stå i en spænding. Din hjerne vil ét, og dit hjerte vil noget andet.

Denne spænding tærer på dine kræfter og kan derfor være en katalysator til stress.

<3

Ultimativt ved hele dit system, at det, du gør, ikke er godt for dig eller i din bedste interesse. Derfor kan du få en følelse af at miste meningen med det, du gør, eller du mærker ikke den glæde ved det, som du havde forventet at få.

Når vi derimod vælger at lytte til vores følelser, kobler vi os op på vores indre visdom, og hjertet ved altid, hvad der er godt eller skidt for os. Hvis vi lader hjertet navigere i vores liv, træffer vi mere kærlighedsfulde valg både over for os selv og andre – og kommer dermed til at leve et mere meningsfuldt liv, i bedre kontakt med os selv og omverdenen.

I situationen med jobbet vælger vi i stedet at lytte til, hvad hjertet fortæller os, og gør noget aktivt for at ændre situationen, enten ved at handle anderledes og ændre situationen, vi står i, eller ved at søge videre til et andet job, i stedet for bare at stille sig tilfreds med det, man har.

<3

<3

Sådan praktiserer du heart based living

Hvordan finder du så ind til dit hjertes visdom? Det gode er, at dit hjerte kender allerede vejen, du skal bare træne dig i at lytte til det og finde ind til naturligheden i at handle i overensstemmelse med det, du mærker.

Start med at blive mere opmærksom på dine følelser. Hvis du ikke er vant til at mærke efter, kan det tage noget tid at træne denne opmærksomhed.

Når vi mærker følelserne af f.eks. vrede, glæde, frygt eller sorg komme op til overfladen, gælder det om at turde lade dem være der, uden at pakke dem væk igen. Ofte vil man opleve, at følelsen i første omgang bliver stærkere, for derefter til sidst at slippe taget.

<3

<3

Det handler om at acceptere følelsen, uanset hvordan den måtte være, og derefter kan følelserne og energien passere igennem. Lukker du derimod af for det og gemmer det væk, bliver det siddende i dit system.

Men lader du ”følelsesstormen” drive over, kan du bedre mærke, hvad der ligger bagved følelsen. Det er her hjerte-visdommen bor.

Hvis du var vred på din partner, opdager du måske, når vreden har lagt sig, at det i virkeligheden var, fordi du savnede din partners omsorg.

Hvis din følelse var opgivenhed over dit arbejde, indser du måske, at det ikke er den rette arbejdsplads for dig mere. Når du først har fundet ind til din visdom, kan du handle på det fra et mere balanceret sted.

<3

Efter at have trænet evnen til at mærke efter i et stykke tid, begynder vi hurtigere at kunne tyde hjertets beskeder, som f.eks. ”Dette er ikke godt for mig”, eller ”Jeg skal gå den vej”, og over tid kan denne evne blive integreret i hele vores måde at leve på som en hel naturlig måde at være i verden på.

Det er heartbased living!

<3

Mens vi træner at leve mere fra hjertet, er det vigtigt også at huske at give slip og nyde livet samtidig. Når vi lærer nyt og gør et så intenst emotionelt arbejde, kan det hele have en tendens til blive meget alvorligt. Derfor er det essentielt at minde os selv om at stoppe op og se glæden i de små ting.

En sød besked, duften af blomster, en smuk sang i radioen, et kærligt kram. Når vi er i færd med at åbne vores hjerter, mærker vi det stærkere end før, og denne glæde er med til at fylde os med energi.

Det kan tage tid at lære at leve mere fra hjertet. Vores hjerner er vant til at have styringen, og det kræver træning at ændre dette fokus. Men gør du det, vil du hurtigt opdage, at valg truffet med hjertet giver større mening og samtidig en god følelse af, at du tager dig selv alvorligt ved at gøre, hvad der er bedst for dig.

Når du dagligt er i kontakt med dit hjerte, bliver du langsomt endnu mere åben for at opleve glæden i dit liv, og de kærlighedsfulde valg, du træffer, kommer ikke kun til glæde for dig selv men også for dine omgivelser.

<3

Heart based living er at leve mere i kærlighed, visdom og i balance med dig selv

<3

Vil du have hjælp til at blive bedre til at lytte til dit hjerte, er du altid velkommen til at kontakte mig for en coachingsession, healing eller et mentorforløb. Skriv til mig på stine@feelcompany.dk.

<3

Vil du gerne træne dig selv i at følge dit hjerte, kan du med fordel lave nedenstående øvelse dagligt.

 

Meditationsøvelse: Hjertefokusering

Benyt denne øvelse dagligt, hvis du vil træne dig selv i at lytte mere til dit hjerte og komme mere i kontakt med din intuition.

Find et roligt sted, hvor du kan være alene i 3- 5 min.

  1. Træk vejret, så du forestiller dig at du trækker luften ned i hjerteområdet på indåndingen og ud igennem hjerteområdet på udåndingen.
  2. Fortsæt vejrtrækningen på denne måde i et par minutter.
  3. Tænk på et kærligt minde, en person du elsker eller noget du er taknemmelig for.
  4. Tag den kærlige følelse med dig videre i din dag.

Af Stine Schou Kvistgaard  

Du kan følge mig på Facebook lige her. Og på Instagram her.

Få artikler som disse, inspirationsvideoer, meditationsvideoer og meget andet indhold serveret direkte i din mailboks, når du tilmelder dig mit nyhedsbrev.

Du får med det samme tilsendt meditationen “Lyslevende”, når du tilmelder dig.

feelcompany.dk

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.