Kursus i Andalusien

En uge i andalusien med mindful pilates og gåture med meditation i naturen

Længes du efter en uge til at stresse af, finde sit centrum og finde hjem i dig selv?

Frigiliana i Andalusien er den perfekte base til at lade op i den smukke, rolige landsbyidyl, hvor man let kan finde ind i en ro og fordybelse. Blot få meter fra bygrænsen er man ude i vild og bjergtagende natur.

Hvis du lyst til at fordybe dig i mindful pilates, meditation og naturen og opleve et fællesskab med andre, som deler disse interesser ? Så er dette kursus lige noget for dig.

Læs mere om kurset længere nede på siden.

Skræddersyet retreat i Frigiliana for dig og dine veninder, din familie eller din virksomhed

Foruden sin unikke charme byder Frigiliana-området et væld af spændende oplevelser. Her er din mulighed for at lave et anderledes ferie, et weekend-getaway, eller et fordybelsesretreat, der både nærer krop og sjæl.

Ideelt hvis I er en gruppe, der vil afsted sammen på ferie, og har forskellige interesser. Eller hvis I er en gruppe, der ønsker at fordybe jer i jeres personlige eller professionelle udvikling.

I samarbejde med andre samarbejdspartnere tilbyder jeg skræddersyede kurser med indhold såsom meditation, samtaler og mentoring, pilates/ yoga og vandring i den smukke, bjergrige natur. Dette kan eventuelt kombineres med mere aktive oplevelser såsom mountainbiking eller havkajak.

Læs mere om et skræddersyet retreat i Andalusien

Retreat i Andalusien med mindful pilates

og gåture med meditation i naturen

Retreat i Frigiliana

På kurset er der mindful pilates med Suzanne Ellefsen (kursusleder) om formiddagen, og om eftermiddagen laver Stine Schou Kvistgaard gåture med meditation i naturen.

Sammen fordyber vi os i mindful pilates og vandrer ud i den smukke natur omkring Frigiliana, hvor vi laver meditative øvelser. Dele af turene foregår som silent walk, hvor vi går sammen uden at snakke.

Til det daglige fællesmåltid er der god plads til snak og latter. Vi spiser fælles én gang om dagen, på nær en enkelt dag, nogle dage til frokost andre dage om aftenen.

Det kræver ingen forudsætninger indenfor pilates eller meditation, blot lysten til at fordybe sig.

I forhold til turene i naturen bevæger vi os ikke langt væk fra byen, da naturen er lige uden for døren. Du skal have gode travesko med, vand og noget med at sidde på og være forberedt på, at det går op og ned. Selve byen består af trappegader, og terrænet i naturen kan enkelte steder være krævende at gå i, så du skal med din fysisk være i stand til at gå på ujævnt underlag og på høje trin.

En af dagene bliver der mulighed for en længere vandretur for dem, der har lyst til det.

Der er en forventning om, at alle deltager i de fælles aktiviteter. Men naturligvis er der plads til at stoppe op, hvis man kan mærke at man har brug for det.

Der er i programmet også god tid til alenetid, da det er vigtigt at tage sig tid til sig selv. Eksempelvis er der indlagt en hel fridag midt i kurset.

Stine Schou Kvistgaard og Suzanne Ellefsen

En kursusdag kunne se sådan ud :

Kl. 10-12.00 Mindful Pilates

Kl. 15- 17.00 Meditation i naturen

Kl. 19.30 Fællesspisning på restaurant.

Midtvejs i ugen er der en fridag som kan bruges på en udflugt eller en dag med afslapning. Det er bl.a. muligt at tage til de nært liggende grotter, læs mere om dem her på siden. Du kan tage en tur ned til havet og få et skønt havbad, eller blot ose i den hyggelige kystby. Malaga, som er en dejlig og meget spansk by, ligger en times tid væk. Her kan man tage bussen til. Du kan også bruge tiden på at fordybe dig i skønne Frigiliana. Det kan også være, at du trænger til at nyde din terrasse og en god bog. Den dag er åben.


Jeg har tænkt meget på, hvorfor jeg efter den her ferie … IKKE kom hjem og trængte til ferie.

Jeg har rejst meget, aldrig på den her måde, hvor der både var plads til mit sind, min krop og min sjæl.

Stine og Suzanne….- Hvis jeg boede i Aarhus…- ville jeg ofte være deltager på jeres kurser… – I er for vilde.

 

Annabeth


“En fantastisk kombination af et fremragende kursus, dygtige instruktører og den skønneste natur.
Det kan kun anbefales.”

Fariba


Undervisningen

Mindful pilates og Yin Yoga med Suzanne Ellefsen, kursusleder

Om formiddagen underviser jeg dig i mindful pilates/ yin yoga. Vi laver styrkende, stabiliserende og mobiliserende øvelser, hvor kvaliteten i bevægelsen er i fokus. Vi arbejder med kropslige fysiopilates øvelser, men på en rolig og mindful måde. Med nærvær og kontakt til kroppen, for at få oplevelsen af en krop og et liv i bevægelse. Jeg bruger dynamisk billedsprog til at stimulere kommunikationen imellem krop og sind.

Vi vil lave fasciatræning ved at benytte forskellige typer små bolde. Med dem kan man komme i dybden og bearbejde fascierne / bindevævet.

Øvelserne kræver nærvær og koncentration. Det giver en ro, som mange af os higer efter i det daglige. En tilstand, hvor der er rum til bare at være.

Jeg er uddannet fysioterapeut, og videreuddannet indenfor Fysio-Pilates, Mindful Pilates og Franklin Method. Jeg er også Bevægelsespædagog fra Gotvedskolen. Jeg har undervist i 15 år. Jeg bruger min viden, erfaring og inspiration fra mine uddannelser og mit virke til at lave en god undervisning. Jeg har boet i Frigiliana og har et indgående kendskab til vandring i området.

Læs mere om Suzanne og hendes kurser på www.kursusiandalusien.dk.

 <3

Gåture og meditation i naturen med Stine Schou Kvistgaard

Om eftermiddagen, ved solnedgang eller om morgenen tager jeg dig og de andre deltagere med ud på på meditative gå/ vandreture i området tæt omkring Frigiliana. Nogle af turene går vi i stilhed, mens vi på andre besøger særlige steder og mediterer eller laver andre fordybende øvelser.

På disse ture arbejder du med at styrke forbindelsen til dig selv og naturen. Du vil mærke naturens energi , skrue op for din egen jordforbindelse, hjertekontakt eller power, eller blive guidet til en stærkere forbindelse med det åndelige plan i dig selv. Alt sammen med fokus på at skabe en dybere kontakt med dig selv.

En af dagene inviterer jeg jer hjem i min families hus til en mere fordybende session. Programmet tilpasses løbende efter vejrudsigten, og der kan forekomme ændringer, så der i stedet laves meditation indendørs.

Jeg arbejder ud fra en energi- og hjertebaseret tilgang til meditation. Jeg ser meditation som en vej til at skabe bedre kontakt til både krop, hjerte og sjæl, så du kan skabe et liv i større overensstemmelse med den, du er. Jeg har holdt kurser i meditation siden 2014 og underviser også online i min virksomhed FEEL Company. Jeg er kommet i Frigiliana i de sidste 10 år, og har boet der med min mand og mine børn i en længere periode tilbage i 2014.

 


“Var så heldig at have mulighed for at tage på et meditations retreat i Frigiliana,

Andalusien, med Stine i april i år, og bliver nødt til at anmelde denne oplevelse,

da den stadig sidder i krop og sjæl – og gør godt

Helt utroligt som Stine´s guidede meditationer manifesterer sig og slår rod,

på en måde, der viser sig “i det små” efterfølgende, og hvor det slår én,

at “sådan plejer du da ikke at reagere” – på den fede, kærlige måde.

Før retreatet var jeg vant til at meditere i stilhed, men at blive guidet gør noget andet.

Måske er det bare mig…..eller også er det Stine, stemmen og den kærlige ro”

Jette


 <3

Om rejsen

Noget tid inden kurset, skriver Suzanne ud til gruppen og spørger, hvem der evt. har brug for et lift til lufthavnen.

I lufthavnen møder du en af de erfarne kursusdeltagere, som samler gruppen og hjælper, hvis der er brug for det.
I Malaga lufthavn bliver gruppen afhentet med bus og kørt direkte til Frigiliana. Her bliver der budt velkommen, og alle bliver fulgt ud til deres huse og orienteret om mødestedet næste formiddag.
3

Det var en stor fornøjelse at være på kursus i Frigiliana.

Smuk natur, god træning for krop og sind i form af meditation i naturen, velvære med dejlig musik, små bolde dejlig stemme til mindful pilates og godt selskab.

Det var første gang, jeg følte mig helt afslappet efter en rejse og jeg rejser en del.

Mitra

<3

Om Frigiliana og indkvarteringen

Frigiliana er en historisk hvid bjerglandsby, som er helt unik med sine hvidkalkede huse og smalle trappegader. I de senere år er byen blevet kåret til Spaniens smukkeste landsby.

Selvom Frigiliana på grund af sin skønhed kan ligne en filmkulisse, er der et aktivt liv i byen blandt de lokale, som holder gamle traditioner i hævd. Du vil hver dag sidde de gamle mænd sidde og sludre rundt om på bænkene i byen, og se de gamle damer bære de tunge varer op af byens mange trapper.

I påsken går alle byens kvinder syngende gennem byen en aften after midnat.

<3

Frigiliana er den perfekte base for naturoplevelser til fods. Blot få meter fra bygrænsen er man ude i vild og bjergtagende natur. Vandring i området er en særlig oplevelse. Den intense duft af rosmarin tilsat citrontimian og vilde blomster. Synet af det mægtige, blå Middelhav.

Billede fra den smukke gåtur op på bjerget bag byen.

Du vil bo i et byhus i den gamle bydel. Der er en god terrasse i hver bolig. Udsigterne herfra er virkelig smukke og betagende, over bjergene, dalene og Middelhavet. Her kan man spise sin morgenmad, slappe af og lade op i løbet af dagen.

Der er 2-3 soveværelser og 1-2 badeværelser i hver bolig. Man har naturligvis sit enkelt eller dobbeltværelse for sig selv.
Fællesrummene og terrasserne deler man med de andre i huset. Der er stue og fuldt udstyret køkken med spiseplads i hvert hus.

Udsigt fra tagterrassen i mine families hus.

Pris og tilmelding

Pris

7.750 kr. pr. person, inkl. fly, undervisning, gåture, transfer fra Malaga lufthavn, indkvartering i db.værelse, morgenmad første dag, lokal transport og bidrag til rejsegarantifonden.

Ønsker man enkeltværelse, er der et tillæg på 700 kr. pr. person.

 <3

Tilmelding

Det er efter først til mølle princippet. Der er 11 pladser. Meld til på mail : suzanneellefsen@gmail.com

Vigtigt! Skriv om du ønsker dobbeltværelse eller enkeltværelse. Og hvem du ønsker at dele værelse med.

Tilmeldingen er først gældende ved betaling af depositum på 2000 kr.

Ring endelig hvis du har spørgsmål :

Suzanne 30709647 eller Stine 23424216

Læs min beretning fra kurset i foråret 2017 og se billeder fra forløbet.

<3

Flere indtryk fra Frigiliana

Vil du have et indtryk af byen kan du se nogle af omgivelserne i min video nedenfor:

<3

Vil du se flere billeder eller læse mine gamle blogindlæg fra dengang, min mand og jeg boede i Spanien, kan du gå ind på bloggen her

Prøv en af mine gratis meditationer.