Beretning fra kurset i Andalusien 2017

Jeg er lige kommet hjem fra Andalusien, hvor jeg har holdt kursus for 10 danske kvinder sammen med powerkvinden og pilatesunderviseren Suzanne Ellefsen.

 

Det har været en helt særlig oplevelse at holde kursus på dette smukke sted, som jeg elsker så højt. At få lov til at vise de 10 kvinder naturen på dette sted og meditere sammen flere dage i træk, har virkelig været et privilegium.

 

I ugen, der er gået, har deltagerne både haft fokus på roen og fordybelsen og på at mærke efter – både kropsligt og følelsesmæssigt.

 

Nogen prøvede kræfter med meditation for første gang og blev overrasket over, hvad det giver én. Andre fik store åbninger og indsigter, og nogen gav slip på ting fra fortiden.

 

Fælles for dem alle var en kæmpe glæde over at komme i kontakt med naturens kraft, som er særligt stærk i det område efter min mening.

 

Og naturen har virkelig vist sig fra sin allersmukkeste side. En af dagene var vi på tur i floden, hvor rosmarinen duftede, vandet rislede, og solstrålerne varmede så godt. Vi så flere smukke vandfald og kom i nærkontakt med både frøer og haletudser. At sidde der ved floden og meditere var noget helt særligt.

 

 

 

De andre dage bød også på stærke naturoplevelser. Som til solnedgangsmeditation på toppen af æselbjerget hvor vi højt over byen lavede Kærlighedsmeditation efter en smuk sanse-walk gennem den engelske dames have.

 

Og den sidste dag på en solrig bjergkam, hvor vi med udsigt til høje bjerge og dybe kløfter på begge sider fokuserede på naturens kraft og temaet taknemmelighed.

 

Lettere “beruset” af ugens oplevelser og det hjertevarme møde med nogle dejlige kvinder, ville jeg ønske, at jeg kunne vise dig det hele. Men jeg kan dele lidt flere billeder, hvis du har lyst til at kigge med.

 

 

Den første dag dag med meditation måtte vi meditere indendørs i Casa Silva på grund af regnvejr. 

 

 

Den anden dag med meditation gik turen i stilhed ned gennem floddalen, hvor stemningen var helt magisk.

 

 

Vi var heldige at se masser af vand i floden, hvilket er lidt af et særsyn.

 

 

Tredje meditationsgang gik turen til toppen af æselbjerget, hvor vi nød udsigten til solnedgangen. Det var gode rammer til fokusere på sig selv og sit liv.

 

 

Det lykkedes os til sidst at finde os nogenlunde til rette med at sidde ned på det flade plateau på toppen.

 

 

Den sidste dag med meditation bød på en gåtur i bjergene i absolut stilhed. Her sad vi bagefter og mediterede med fokus på naturens kraft.

 

 

Udsigten over byen fra en af byens bedste restauranter, Garden Restaurant, bliver man aldrig træt af. 

 

 

Her ses en af de glade kursister – og medhjælper – Anette Leth.

 

 

Underviserne Stine Schou Kvistgaard og Suzanne Ellefsen.

 

 

Det har alt i alt været en fantastisk oplevelse, som helt sikket bliver gentaget næste år. Læs mere om kurset

 

 

%d bloggers like this: