Retreat i Spanien – Dagbog oktober 2019

Få et personligt kik indenfor på vores retreat i Spanien

Jeg fik lige lyst til at skrive lidt om vores retreat i Spanien her på hjemmesiden, så du har mulighed for at læse med og få indblik i, hvad der foregår dette retreat i Andalusien. Her får du derfor min personlige dagbogsberetning fra en meget varm og dejlig uge i september – oktober 2019: Wow, det var fantastisk uge! Ikke mindst på grund af det usædvanligt varme vejr, som lå ca. mellem 25 og 30 grader. Men især pga. de skønne kvinder, der var med.
Dette efterår var vi afsted med et lille hold “gengangere”, som blev så bidt af det på det sidste retreat, at de valgte at rejse af sted sammen igen. Det var en kæmpe fornøjelse at være sammen med dem igen! For mig personligt var dette også en anledning til at prøve nogle nye ting af, såsom meditativ dans, små ceremonier og måneritualer, som helt klart er noget, jeg vil lave mere af her i DK.  Og så nød jeg bare i fulde drag at være i Frigiliana, at vandre i den smukke natur, og skue ud over vandet fra den lille bjerglandsby. Det får man aldrig nok af. Mens jeg var dernede skrev jeg flere gange dagbog om mine egne oplevelser og de ting, vi foretog os. Hvis du har lyst til at læse med – eller se smukke billeder fra ugen – er du meget velkommen.
1EAF26FF-32CA-43DE-AD28-0733793FDD56-edited.jpg
IMG-9200-edited.jpg
✍️DAGBOG – Dag 1✍️
Det har været en fantastisk førstedag på retreatet i dag. Vi ankom i et lunt nattemørke ved totiden i nat. Med larmende trolleyer gennem den stille, sovende by. Efter lidt tiltrængt søvn blev kurset skudt i gang ved middagstid med Suzannes vidunderlige mindful pilates og Yin yoga på den varme tagterrasse. En fryd at få lindring til vores trætte kroppe, som blidt blev vækket, og til sidst var klar til både lidt dans og sang med blikket hvilende mod bjergene og kysten. Der var masser af brede smil og vuggende hofter. Herefter samledes vi om en fælles “komme til stede” – stund med rørende delinger om, hvor vi er lige nu hver især. Noget der især rørte mig var at sidde der sammen i et trygt og varmt kvindefællesskab, hvor der er plads til at være præcis den du er. Og ikke mindst det at jeg nu er her igen, hvor jeg for snart et år siden blev ramt af hjernerystelse. Det er som om en cirkel er ved at slutte, og jeg mærker glæden over alt det det også har bragt mig. Jeg introducerede også temaet for min del af kurset, som denne gang hedder “Genopdagelse af dig selv” og sagde lidt om, hvad det ligger i ordet retreat. Nogle gange opdager vi først, at vi har flyttet os, når vi stopper op, som vi gør her, hvor vi trækker os tilbage for en stund. Her kalibrerer vi os selv igen, opdager hvem vi er nu, og gør os klar til at folde os ud i en ny bevægelse. Senere vandrede vi ud på campoen på en restaurant med smuk udsigt tilbage mod byen, og med lækre fiskeretter til alle. Der blev grint og fortalt anekdoter, indtil vi til sidst gik samlet hjem i mørket, i fortrolig snak. Jeg er fyldt med taknemmelighed over at kunne gøre dette her endnu engang. Det er så stor en glæde og berigelse at skabe sådan en oplevelse sammen med en gruppe skønne kvinder som denne. Sender kærlige tanker til alle jer, der har været med hernede før 😍
A32E0E88-15EF-4D1D-862E-CF8B9F1422C5.JPG
IMG-9017-edited.jpg
✍️ DAGBOG – Dag 2 + 3 ✍️
I går begyndte som en meget indadvendt dag, mens de andre var på vandring med Suzanne. Efter rejsen herned og en intensiv start var det rart at gå stille for mig selv og forberede mig selv og huset til aftenens session. Mit hoved havde samtidig stor glæde af roen. Det er lang tid siden jeg har været i byen alene uden andre boende i huset, og det føles rart at være her selv på denne måde. Jeg er normalt så sammenviklet med mine 3 ❤️derhjemme, så det er en god oplevelse at være helt mig selv, helt fri. Det styrker mig på en lidt uventet måde. Op ad dagen gik jeg en tur i byen og så på den med nye øjne. Fordi der var tid. Det kan tage lang tid at komme omkring, fordi man møder nogen man kender, fordi den søde dame i minibutikken er fordybet i snak med en af de andre lokale, eller fordi der skal læsses varer af midt i hovedgaden. Så venter man og giver sig tid. Jeg besøgte det, der føles som “min” kirke 💒, hvor min mand og jeg bl.a. er gift, og hvor jeg ind imellem sidder en stille stund for mig selv. Sidst jeg sad der for snart et år siden, var det med en følelse af at være presset. Nu var der derimod en varm og kærlig stilhed indeni. Efter at have siddet lidt i skyggen på en cafe gik jeg op ad bjerget for at finde lidt blomster og blade til aftenens meditation og nymåneritual. Det er en fryd for mig at gøre lidt ud af stemningen og dekorere med blomster 🌺 Ikke kun fordi det er smukt, men især fordi det hjælper mig til at gøre energien i rummet – og mig selv – klar. Da gruppen kom, startede vi sessionen med en meditativ dans til et af mine yndlingsnumre, som hjælper med at grounde. Det var nyt for mig at integrere dans på denne måde – noget jeg havde glædet mig meget til. Vi lavede en energiøvelse, som fik os godt til stede i os selv efterfulgt af en øvelse der fik gruppeenergien etableret rundt i cirklen. Luften sitrede næsten af al den energi og lys ✨ Vi havde senere en snak om hvor kraftfuldt det er at meditere sammen, og hvordan det forstærker energien, fordi vores frekvenser påvirker hinanden. Nu var fokus på “den levende kvinde” 💃 og “dit oprindelige selv”, og vi fik både kaldt den blide side og den vilde side frem. Det var meget spændende at høre de andres delinger om hvad de fik med fra meditationerne. Til sidst fortalte jeg lidt om nymånens energi – som en portal for nye begyndelser. Vi lavede et lille nymåneritual 🌙 med stille refleksion og satte vores intention på de nye bevægelser, vi gerne ville skabe for os selv. Et smukt ritual, som jeg længe gerne har villet integrere i det, jeg laver med grupper, og nu var muligheden der tilfældigvis pga timingen. Efter et par energifyldte timer gik vi hen på min yndlingsrestaurant hvor Suzanne havde bestilt bord. Der var lunt hele aftenen, hvilket der ikke altid er, så det var luksus at sidde der udenfor i det gode selskab hele aftenen, med gode snakke og lækker, lækker mad. Og store mojitos ikke mindst🍹 En virkelig dejlig dag!
IMG-9129-edited.jpg
IMG-9177-edited.jpg
✍️ DAGBOG – Dag 4 + 5 ✍️
De to sidste dage har været varme og vidunderlige. Ikke kun pga vejret men også pga den dejlige samling af mennesker, som fungerer så godt sammen. Det er anden gang gruppen er samlet her, og det mærkes, at fortroligheden er stor. En kæmpe fornøjelse at være en del af som underviser. I forgårs gik turen til Acebuchal – den glemte landsby – hvor vi fik lækre tapas på den eneste restaurant i byen. Ved 19-tiden tog jeg kursisterne med på vandring op på toppen af æselbjerget med en meditativ vandring, hvor de gik med fuld bevidsthed på detaljerne i naturen. Som i øvrigt tog sig smukt ud i det flotte aftenlys. De bidske æsler var heldigvis af vejen på den anden side af bjerget, så vi kunne i ro og mag sidde og meditere på toppen af bjerget. Efter meditationen betragtede vi solen gå ned bag bjergene, mens vi nød et bevægende stykke musik. Storslået at se på verden deroppefra. Bagefter var der de lækreste tapas, mojitos og cava – igen på min absolutte favoritrestaurant – i den lune sommeraften. I går var fridag på kurset – bortset fra en enkelt session med mindful pilates og Yin yoga. Jeg havde også en personlig session i huset med en af kvinderne, som havde booket samtale og healing. Og åh hvor jeg bare elsker de 1:1 sessioner! Efter et dejligt gensyn med min veninde, der bor her i byen, om eftermiddagen, brugte jeg aftenen på at lade op til en fuld dags program i dag. Mere om det senere…
IMG_9396.jpeg
IMG-9256-edited.jpg
IMG-9267-edited.jpg
IMG-9261-edited.jpg
✍️ DAGBOG – Dag 6 ✍️
I dag har været den absolut varmeste på retreatet, med over 30 grader hele dagen. Og hvilken timing, for det var i dag vi gik flodtur i Rio Chilar. En oplagt dag at gå tur i køligt vand. Vi begyndte dog først dagen med at gå op på en af bjergkammene bag byen, hvor jeg tog kursisterne med i en sjælerejsemeditation – efterfulgt af en meditation med fokus på de fire elementer. De fire elementer 🔥💧🌬🌍 var i den grad med os på turen, hvor vi vandrede flere timer i vand til over anklerne. En fabelagtig tur som jeg i årevis gerne har villet gå. Den levede fuldt ud op til vores forventninger 💦
En badetur blev det endda også til for flere af os. Om aftenen mødtes vi igen og fik god mad tilsat masser af god snak og herlige grin 😂 Det bliver svært at skulle herfra igen og sige farvel til de søde mennesker. I morgen må nydes i fulde drag! Med både mindful pilates, meditation og pool party – og lur mig om der ikke også skal danses lidt 💃
IMG-9319-edited.jpg
IMG-9338-edited.jpg
IMG-9349-edited.jpg
✍️ DAGBOG – Dag 7 ✍️
I forgårs var den sidste fulde dag på retreatet, og vi begyndte den med dejlig lindrende pilates i morgenstrålerne på tagterrassen. Så dejligt! Om eftermiddagen kom kursisterne til den afsluttende meditation, hvor vi fik markeret afslutningen på temaet “genopdagelse af dig selv” med at hilse på både Vildkvinden og Gudinden i os selv. Og med en lille ceremoni, hvor vi vendte “Hjem” og tændte et lys for os selv og den næste bevægelse i hver vores liv. Jeg elskede selv denne sidste del 🙏 Ritualer er så stemningsfulde, synes jeg – og hjælper meget på vej med at manifestere det, man ønsker. Om aftenen afsluttede vi officielt kursusugen af med at hoppe i Suzannes pool (dem der ville) – efterfulgt af lækre Ensalada Anas (den populære lokale gedeostsalat), Cava i stride strømme🍾, og både dans og sang på tagterrassen💃 Der blev både danset til Salsa, Rock og gamle 80’er pophits, mens solen gik ned. Super festligt! Favoritten over dem alle blev dog nok klassikeren Let Your Fingers Do The Walking, som stille blev lyttet til, mens vi så ud over byen i det silkebløde mørke. En super festlig og hyggelig aften!
IMG_9402-edited.jpg
IMG-9160-edited.jpg
IMG-9232-edited.jpg
IMG-9435-edited.jpg
IMG_9449-edited.jpg
Jeg håber, du har nydt at læse med i min dagbog. Skulle du have lyst til at se flere billeder fra kurset, så hop ind på min Instagram eller min Facebookside, hvor alle dagbogsopslagene ligger med flere billeder. Læs mere om Retreat i Spanien