Sådan undgår du dårlig samvittighed, når du prioriterer dig selv (og lidt om en markedstur)

For nylig var jeg en tur i Andalusien med min familie. Mens vi var på ferie dernede, var jeg på marked en dag, og der fik jeg nogle tanker omkring det med den dårlige samvittighed, der ofte forhindrer os i at gøre noget godt for os selv. Det blev til et lille nyhedsbrev, som jeg sendte til dem, der følger med. Måske har du også lyst til at læse med …

<3

<3

<3
<3
Lige nu er jeg i Andalusien – mit andet hjem – sammen med min familie på en dejlig ferie. Og i går tog jeg afsted tidligt om morgenen for at gå en tur på det lokale marked i nabobyen.
 <3
For mig er det bare den mest vidunderlige MIGtid at kunne gå der et par timer og se på eldoradoet af fine gamle ting, mærkelige dimser og farverige tæpper. Og ikke mindst prutte om prisen med de glade mennesker, der står der, for at få nogle små skatte med hjem.
 <3
<3
IMG_5344.JPG
 <3
<3
 
I går slog det mig, da jeg gik der mellem alle fugleburene, keramikken og gamle festsko, at jeg nu har meget større frihed til at nyde det.
 <3
Da mine børn var små, kan jeg huske, at jeg ikke helt kunne slippe dem derhjemme og bare slentre afsted på markedet i ro og mag. Jeg tænkte hele tiden på, at jeg ikke burde være væk for længe, og havde ganske enkelt dårlig samvittighed. Fordi jeg følte, det var vigtigere at være noget for de andre.
 <3
Selv om min familie opfordrede mig nok så meget til at nyde tiden for mig selv med god samvittighed, kunne jeg ikke helt abstrahere fra det. Jeg følte mig nok lidt egoistisk og asocial ved at bruge så lang tid på mig selv, når vi var på en fælles ferie.
 <3
Måske kender du den dårlige samvittighed – eller det med at tænke på andre, før dig selv? Eller måske kan du huske det fra dengang, du selv havde små børn?
 <3
For mig var der i hvert fald en ubalance her, der var svær. For mit indre billede så jeg, hvordan min mand jonglerede to grædende børn, morgenmad, solcremesindsmøring og turmadpakker (hvilket ikke nødvendigvis var sandt), mens jeg bare gik der i flere timer og nød at lede efter markedsfund.
 <3
<3
IMG_5348-large.JPG   IMG_5349-large.JPG
 <3
<3
<3
 

Har du også en dårlig samvittighed, når du prioriterer dig selv?

Det er som om, at mange har en dårlig-samvittighedschip indbygget, som hele tiden taler til én og forhindrer én i at prioritere sig selv.
 <3
Måske er du en af de “heldige”, der har fået den i løbet af din opvækst – og ellers har du med garanti fået den installeret, hvis du har fået børn. Ganske nyttigt faktisk, fordi fokus primært skal være på det lille barn, du nu skal tage dig af. Så i starten er det jo en helt naturlig og fantastisk ting at have den.
 <3
Problemet er bare, at mange glemmer at tage den lille chip ud igen. Eller bare skrue lidt ned for dårlig samvittighed, hvis andre gerne vil give dig mulighed for lidt velfortjent MIGtid.
 <3
Man bliver ganske enkelt vant til at reagere på en bestemt måde – og køre på automatpilot – indtil man får slukket for chippen igen.
 <3
I dag kan jeg stadig høre svage signaler fra den dårlig samvittighedschip, men jeg arbejder på sagen.
 <3
Jeg ved nemlig, at den MIGtid, jeg giver mig selv her og nu, kommer ti gange tilbage, fordi det gør mig glad, giver mig overskud og glæde at gøre noget for mig selv – såsom at tage på marked. Den gode energi tager jeg med mig tilbage til min familie bagefter.
<3
Men hvordan bliver man den dårlige samvittighed kvit? Måske står der ikke noget om, hvordan man gør, i brugsanvisningen?
 
 <3
<3
 

Sådan bliver du af med dårlig-samvittigheds-chippen

Hvis du ikke vil have dårlig samvittighed, hver gang du prioriterer dig selv først, er det nødvendigt at arbejde med dit mindset.
 <3

Det kræver en determineret handling, hvis man vil ændre på sine tanker – og gøre chippen tavs. Først og fremmest kræver det et oprigtigt ønske om at ændre sit tankemønster.

 <3
Dernæst handler det om kontinuerlig muskeltræning af tankerne – så du gør det til en vane at tænke på en bestemt måde. Så du gradvist ændrer dit mindset og minimerer dårlig samvittighed.
 <3
Her kan et mantra måske hjælpe dig på vej.
 <3
Det kunne for eksempel være et af følgende, som du dagligt kan gentage for dig selv:
 <3
  • Jeg skal nyde, før jeg kan yde
  • Jeg fortjener mere MIGtid
  • Jeg skal være noget for mig selv, før jeg kan være noget for andre
  • Det er okay at prioritere mig selv
 <3
Eller noget helt femte.
 <3
Du kan sige mantraet til dig selv flere gange om dagen, så du programmerer dig selv om, indtil det bliver helt og aldeles indprentet i din hjerne.
 <3
I starten virker det måske lidt fjollet – men tro mig, det er virksomt at arbejde med dit mindset på den måde.
 <3
Held og lykke med det, hvis du prøver det  af.
 <3
Jeg ønsker dig den bedste uge med masser af MIGtid!
Kærlig hilsen

Stine

 <3
<3
Når jeg for tiden sætter fokus på emnet omkring at prioritere sig selv, er det blandt andet fordi, jeg har lavet et abonnement, der hedder MIGtid, som hjælper dig med at prioritere dig selv og skabe mere MIGtid i hverdagen med god samvittighed. Lidt ligesom på et marked, får du i MIGtid et eldorado af forskellige meditationer og kærlige skub til at gøre noget godt for dig selv. Du får dem lidt af gangen, så du gradvist bliver introduceret til det hele. Du kan læse mere om det her , hvis du tænker, det måske kan være noget for dig. Og pssst, du kan stadig prøve den første måned gratis.
 <3
<3

Prøv MIGtid gratis i en måned

Klik her og prøv en måneds gratis MIGtid med meditationer og
kærlige skub til at gøre noget godt for dig selv.
 <3

 <3

<3

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

I mit nyhedsbrev får du løbende mails som disse sammen med meditationer og andet gratis indhold.

Du tilmelder dig nederst på siden – og får med det samme tilsendt en gratis meditation.

 <3

<3

Kom med til Andalusien

En til to gange om året holder jeg kursus i Andalusien sammen med Suzanne Ellefsen.

Er du interesseret i at komme lidt væk og finde fordybelse med meditation og mindful pilates,

med udsigt til havet og omgivet af bjerge, så er dette kursus måske noget for dig.

Læs mere om kurset i Andalusien

feelcompany.dk

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.