Kursus i Andalusien

 

En uge i Andalusien med Mindful Pilates og Gåture med Meditation i Naturen

Den 22. – 29. april 2018 UDSOLGT 

Læs min beretning fra kurset i foråret 2017 og se billeder fra forløbet.

 

KURSUSBESKRIVELSE

Længes du efter en uge til at stresse af, finde sit centrum og finde hjem i dig selv?

Frigiliana i Andalusien er den perfekte base til at lade op i den smukke, rolige landsbyidyl, hvor man let kan finde ind i en ro og fordybelse. Blot få meter fra bygrænsen er man ude i vild og bjergtagende natur.

Hvis du lyst til at fordybe dig i mindful pilates, meditation og naturen og opleve et fællesskab med andre, som deler disse interesser ? Så er dette kursus lige noget for dig.

<3

Om kurset

På kurset er der mindful pilates med Suzanne Ellefsen (kursusleder) om formiddagen, og om eftermiddagen laver Stine Schou Kvistgaard gåture med meditation i naturen.

Sammen fordyber vi os i mindful pilates og vandrer ud i den smukke natur omkring Frigiliana, hvor vi laver meditative øvelser. Dele af turene foregår som silent walk, hvor vi går sammen uden at snakke.

Til det daglige fællesmåltid er der god plads til snak og latter. Vi spiser fælles én gang om dagen, nogle dage til frokost andre dage om aftenen.

Det kræver ingen forudsætninger indenfor pilates eller meditation, blot lysten til at fordybe sig.

I forhold til turene i naturen bevæger vi og ikke langt væk fra byen, da naturen er lige uden for døren. Du skal have gode sko med, vand og noget med at sidde på og være forberedt på, at det går op og ned.

Der er en forventning om, at alle deltager i de fælles aktiviteter. Men naturligvis er der plads til at stoppe op, hvis man kan mærke at man har brug for det.

Der er i programmet også god tid til alenetid, da det er vigtigt at tage sig tid til sig selv.

 

Stine Schou Kvistgaard og Suzanne Ellefsen

 

 

En kursusdag kunne se sådan ud :

Kl. 10-12.00 Mindful Pilates

Kl. 15- 17.30 Meditation

Kl. 19.30 fællesspisning på restaurant.

 

Midtvejs i ugen er der en fridag som kan bruges på en udflugt, hvis der er nok der vil til Alhamba er det en mulighed. Det er også muligt at tage til de nært liggende grotter, læs mere om dem her på siden. Du kan tage en tur ned til havet og få et skønt havbad, eller blot ose i den hyggelige kystby. Malaga, som er en dejlig og meget spansk by, ligger en times tid væk. Her kan man tage bussen til. Du kan også bruge tiden på at fordybe dig i skønne Frigiliana. Det kan også være, at du trænger til at nyde din terrasse og en god bog. Den dag er åben.

 

 

Undervisningen

Mindful pilates med Suzanne Ellefsen, kursusleder

Om formiddagen underviser jeg dig i mindful pilates. Vi laver styrkende, stabiliserende og mobiliserende øvelser, hvor kvaliteten i bevægelsen er i fokus. Vi arbejder med kropslige fysiopilates øvelser, men på en rolig og mindful måde. Med nærvær og kontakt til kroppen, for at få oplevelsen af en krop og et liv i bevægelse. Jeg bruger dynamisk billedsprog til at stimulere kommunikationen imellem krop og sind.

Vi vil lave fasciatræning ved at benytte forskellige typer små bolde. Med dem kan man komme i dybden og bearbejde fascierne / bindevævet.

Øvelserne kræver nærvær og koncentration. Det giver en ro, som mange af os higer efter i det daglige. En tilstand, hvor der er rum til bare at være.

Jeg er uddannet fysioterapeut, og videreuddannet indenfor Fysio-Pilates, Mindful Pilates og Franklin Method. Jeg er også Bevægelsespædagog fra Gotvedskolen. Jeg har undervist i 15 år. Jeg bruger min viden, erfaring og inspiration fra mine uddannelser og mit virke til at lave en god undervisning. Jeg har boet i Frigiliana og har et indgående kendskab til vandring i området.

Læs mere om Suzanne og hendes kurser på www.kursusiandalusien.dk.

 <3

Gåture og meditation i naturen med Stine Schou Kvistgaard

Om eftermiddagen tager jeg dig og de andre deltagere med ud på på meditative gå/ vandreture i området tæt omkring Frigilliana. Nogle af turene går vi i stilhed, mens vi på andre går ud til særlige steder og laver meditationsøvelser. På disse eftermiddage arbejder vi med at styrke kontakten til naturen, mærke dens energi og skrue op for vores egen jordforbindelse, hjertekontakt og power. Alt sammen med fokus på at skabe en dybere kontakt med dig selv.

(Der kan forekomme ændringer, så der i stedet laves meditation indendørs)

Jeg arbejder ud fra en energi- og hjertebaseret tilgang til meditation. Jeg ser meditation som en vej til at skabe bedre kontakt til både krop, hjerte og sjæl, så du kan skabe et liv i større overensstemmelse med den, du er. Jeg har holdt kurser i meditation siden 2014 og underviser også online i min virksomhed FEEL Company. Jeg er kommet i Frigilliana i de sidste 10 år, og har boet der med min mand og mine børn i 2014.

 

Udsigten over Frigiliana fra mit yndlingsmeditationsspot

 

 <3

Om rejsen

Der er afgang fra Ålborg lufthavn, hvor der er gratis parkering. Noget tid inden kurset, skriver Suzanne ud til gruppen og spørger, hvem der evt. har brug for et lift.

I Ålborg lufthavn møder du en af de erfarne kursusdeltagere, som samler gruppen og hjælper, hvis der er brug for det.
I Malaga lufthavn bliver gruppen afhentet med bus og kørt direkte til Frigiliana. Her bliver der budt velkommen, og alle bliver fulgt ud til deres huse og orienteret om mødestedet næste formiddag.

<3

<3

Om Frigiliana og indkvarteringen

Frigiliana er en historisk hvid bjerglandsby, som er helt unik med sine hvidkalkede huse og smalle trappegader. I de senere år er byen blevet kåret til Spaniens smukkeste landsby.

Selvom Frigiliana på grund af sin skønhed kan ligne en filmkulisse, er der et aktivt liv i byen blandt de lokale, som holder gamle traditioner i hævd. Du vil hver dag sidde de gamle mænd sidde og sludre rundt om på bænkene i byen, og se de gamle damer bære de tunge varer op af byens mange trapper.

I påsken går alle byens kvinder syngende gennem byen en aften after midnat.

<3

Frigiliana er den perfekte base for naturoplevelser til fods. Blot få meter fra bygrænsen er man ude i vild og bjergtagende natur. Vandring i området er en særlig oplevelse. Den intense duft af rosmarin tilsat citrontimian og vilde blomster. Synet af det mægtige, blå Middelhav.

 

Billede fra den smukke gåtur op på bjerget bag byen.

 

Du vil bo i et byhus i den gamle bydel. Der er en god terrasse i hver bolig. Udsigterne herfra er virkelig smukke og betagende, over bjergene, dalene og Middelhavet. Her kan man spise sin morgenmad, slappe af og lade op i løbet af dagen.

Der er 2-3 soveværelser og 1-2 badeværelser i hver bolig. Man har naturligvis sit enkelt eller dobbeltværelse for sig selv.
Fællesrummene og terrasserne deler man med de andre i huset. Der er stue og fuldt udstyret køkken med spiseplads i hvert hus.

 

Udsigt fra tagterrassen i mine forældres hus.

 

Pris og tilmelding

Pris

7.250 kr. pr. person, inkl. fly, undervisning, gåture, transfer fra Malaga lufthavn, indkvartering i db.værelse, morgenmad første dag, lokal transport og bidrag til rejsegarantifonden.

Ønsker man enkeltværelse, er der et tillæg på 700 kr. pr. person.

 <3

Tilmelding

Det er efter først til mølle princippet. Der er 12 pladser. Meld til på mail : suzanneellefsen@gmail.com

Vigtigt! Skriv om du ønsker dobbeltværelse eller enkeltværelse. Og hvem du ønsker at dele værelse med.

Tilmeldingen er først gældende ved betaling af depositum på 2000 kr.

Ring endelig hvis du har spørgsmål :

Suzanne 30709647 eller Stine 23424216

<3

Flere indtryk fra Frigiliana

Vil du have et indtryk af byen kan du se nogle af omgivelserne i Stines præsentationsvideo nedenfor:

<3

Vil du se flere billeder eller læse mine gamle blogindlæg fra dengang, min mand og jeg boede i Spanien, kan du gå ind på bloggen her

Prøv en af mine gratis meditationer.